Skupinska fotografija z internega nastopa – marec 2022


O nas

Smo zasebna glasbena šola, ki je zrasla iz želje po drugačnosti. Mentorsko ekipo sestavlja mlad, izobražen in ambiciozen kader. Naše ambicije ne segajo zgolj na področje glasbene dovršenosti. Ljudi želimo ozavestiti o širšem pomenu in učinku glasbenega (po)ustvarjanja na naše počutje, zdravje in razvoj številnih spretnosti, ki jih otroci in odrasli pridobivajo z učenjem glasbila ali petja.  Pri nas so dobrodošli tako otroci kot odrasli in tudi osebe s posebnimi potrebami, ki jih spremlja licencirana glasbena terapevtka in glasbena pedagoginja. 

 

Naš pogled na ukvarjanje z glasbo

Vsak človek se lahko ukvarja s športom. Ne glede na talente, postavo, morebitne telesne hibe – vsi si želimo vsaj malo prakticirati zdrav življenjski slog. Jasno je, da ne bomo vsi postali državni prvaki, niti profesionalni športniki. Večina nas je “rekreativcev”, a kljub temu vztrajamo pri raznih športnih aktivnostih in se trudimo izboljšati določene gibalne veščine – ker nas to osrečuje, sprošča, socializira in krepi naše zdravje.

Ukvarjanje z glasbo ima na človeka izjemen vpliv. Dotika se nas na otipljivih in neotipljivih nivojih – fizično, duševno, duhovno. Znano je, da je aktivno ukvarjanje z glasbo pravi fitnes za možgane. Je tudi odličen kanal za izražanje počutja, čustev, za odvajanje stresa, krepi socialne stike in še bi lahko naštevali. Glasba je edinstven kanal za molitev, meditacijo. Zveni znano? Aktivno ukvarjanje z glasbo spada k zdravemu življenjskemu slogu. Osrečuje, sprošča, socializira in krepi naše zdravje. Lahko smo glasbeni “rekreativci”, lahko pa postanemo profesionalni glasbeniki. V naši glasbeni šoli je prostor za oboje – pravzaprav za vse, ki v sebi gojijo željo po odkrivanju čudovitega glasbenega sveta. Veseli bomo, če nam boste SLEDili, še bolj pa, če vas bomo lahko naučili pustiti vašo lastno glasbeno SLED – na velikem ali malem glasbenem odru – ali pa morda le v srcu ljubljene osebe, ki ji boste zaigrali najljubšo skladbo.