Izobraževanje je namenjeno vsem tistim, ki se prvič srečujete z dirigiranjem in želite s samozavestjo stopiti pred zbor in z osnovami dirigentske tehnike doseči suverenost v vodenju.
Vabljeni tudi tisti, ki želite izboljšati dirigentsko tehniko in jo nadgraditi z učinkovitimi dirigentsko-pedagoškimi prijemi.

 

Tečaj bo vodila Alenka Podpečan, prof. glasbe in priznana zborovska dirigentka mlajše generacije, ki jo poleg strokovnosti in profesionalnosti odlikuje izjemen pedagoški in andragoški čut.
  •  Izobraževala se je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomirala iz Glasbene pedagogike in Zborovskega dirigiranja (prof. Marko Vatovec), za umetniške dosežke v času študija pa je prejela Prešernovo nagrado Akademi je glasbo. Svoje znanje je dopolnjevala z obiskovanjem mojstrskih tečajev ter dirigentskih in zborovskih tekmovanj in gostovanj doma in v tujini (Nizozemska, Irska, Norveška, Rusija, Grčija, Kitajska, ZDA).
  • Dirigentske in zborovodske izkušnje je doslej delila z znanimi sestavi, kot so: zbor Slovenske Filharmonije, Komorni zbor Krog, Mešani pevski zbor Cantemus, Komorni zbor Ave, MePZ Pomlad, MePZ Glasbene matice. Aktivna je tudi kot asistentka dirigentu in prof. Sebastjanu Vrhovniku. Za svoje delo je bila na regijskem in mednarodnem področju večkrat nagrajena.
  • Zaposlena je na Šolslem centru Velenje, kot profesorica na Splošni in umetniški gimnaziji ter kot asistentka na oddelkih Zborovsko dirigiranje in Glasbena pedagogika na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
 
 
 

Izobraževanje zajema pet srečanj, ki trajajo 60 minut. Namenjeno je manjši skupini udeležencev (4 – 8 oseb). Termini so sledeči:

1.) sreda, 20. april 19.45 – 20.45

2.) torek, 26. april 19.00 – 20.00

3.) petek, 6. maj 18.30 – 19.30

4.) petek, 13. maj 18.30 – 19.30

5.) sreda, 18. maj 19.45 – 20.45

CENA tečaja znaša 120€ (sklop petih terminov). Za učence Glasbenega centra SLED velja 15% popust.

Izobraževanje bo potekalo v prostorih Glasbenega centra SLED (Stari trg 57, 2380 Slovenj Gradec) https://goo.gl/maps/RsZs91S3Cg4kULGx7 

ROK PRIJAVE: 13. april 2022

Za več informacij ali prijavo nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca ali na email info@gc-sled.si.

Lepo vabljeni v svet samozavestnih dirigentskih gibov!

    Leave A Reply

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja